Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Kryddkaka med rödbetsrasp

Vote
(3)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl Kungsörnen kärnvetemjöl med fullkorn
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kanel
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1-2 dl hackade valnötter
  • 3 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 1,5 dl rapsolja
  • 3 dl grovrivna rödbetor
  1. Värm ugnen till 175˚C. Smörj och bröa en rund form på ca 2 liter.

  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop ägg, filmjölk och olja. Skala och grovriv rödbetorna.

  3. Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i formen.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är torr. Låt den stå kvar i formen ca 15 minuter.

  5. Stjälp upp kakan på ett galler.

    Tips: Garnera gärna kakan när den kallnat. Rör ihop 1 ask (200 g)färskost med 2 dl florsocker, smaksätt med vaniljsocker eller limesaft.