Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Mandel- och apelsinkaka

Vote

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1 st apelsin saften och finrivet skal
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Topping
  • 3 dl tjock yoghurt till exempel turkisk 10%
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g Dr. Oetker rostade mandelspån
  • florsocker
  • 1 st apelsin skivad
  1. Värm ugnen till 175 grader, smöra och ströa en form.

  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, ägg och apelsin poröst.

  3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

  4. Häll upp i form och grädda i ca 35 minuter. Låt svalna.

  5. Rör ihop yoghurt och vanilj, bred generöst över kakan. Lägg på mandelspån och pudra över florsocker. Dekorera med apelsin eller annan frukt.