Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Mandelhjärta

Recept på mjuk och saftig mandelkaka toppad med chokladglasyr.

Vote
(3)

Räcker till 12-15 bitar

Räcker till...

12-15 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 400 g mandelmassa
  • några droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • 4 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
Glasyr
  • 100 g choklad av god kvalitet
  • 1 msk grädde
  • rosa marsipan
  • Dr. Oetker dekorationshjärtan
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en hjärtform, 1,5 l. Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt bittermandelarom och äggen ett i taget. Rör tills smeten är porös.

  3. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt detta sist. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. 

  4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned grädde i chokladen. Skeda eller spritsa ut chokladen över kakan.

  5. Kavla ut marsipanen tunt, det går enklast mellan plastfolie. Tryck ut hjärtan med kniv eller använd pepparkaksformar.

  6. Dekorera kakan med marsipanhjärtan och dekorationshjärtan.