Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Mandelkaka med choklad

Milda http://www.milda.se

Vote
(2)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g Milda, rumstempererat
  • 3,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 100 g sötmandel
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl lättmjölk
Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl syltade apelsinskal
  • 1. Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop det rumstempererade margarinet med strösocker, Tillsätt äggen - ett i taget.

    2. Skålla, skala och mal mandeln. Rör ner mandeln i smeten.

    3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.

    4. Häll smeten i en braspanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar.

    5. Stjälp upp kakan på en bricka, dra försiktigt av bakplåtspappret och låt sedan kakan svalna under braspannan.

    6. Smält chokladen i vattenbad. Pensla kakan tunt med chokladen, strö syltade apelsinskal över. Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i jämnstora bitar.