Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 250 g Milda, rumstempererat
- 3,5 dl strösocker
- 4 ägg
- 100 g sötmandel
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl lättmjölk
Garnering
- 100 g mörk choklad
- 1 dl syltade apelsinskal
1. Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop det rumstempererade margarinet med strösocker, Tillsätt äggen - ett i taget.
2. Skålla, skala och mal mandeln. Rör ner mandeln i smeten.
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en braspanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar.
5. Stjälp upp kakan på en bricka, dra försiktigt av bakplåtspappret och låt sedan kakan svalna under braspannan.
6. Smält chokladen i vattenbad. Pensla kakan tunt med chokladen, strö syltade apelsinskal över. Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i jämnstora bitar.