Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mandelkaka med moussefyllning

Recept på god mandelkaka med härlig mousse, som bakas i långpanna.

Vote
(1)

Räcker till ca 12 bitar en springform

Räcker till...

ca 12 bitar en springform

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gr smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
Mandeltäcke
  • 50 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 påsar Dr. Oetker Hackade Mandlar ( 100 gr )
Moussefyllning
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  1. Smält smöret till mandelsmeten. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjölk och mandel. Rör samman och låt svalna.

  2. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt till kakbotten. Tillsätt ägget och vispa ca två minuter.

  3. Rör ihop mjöl med bakpulver och tillsätt det tillsammans med bittermandelarom och mjölk.

  4. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Fördela den avsvalnade mandelsmeten på botten och grädda kakan i 40- 45 min på 160 grader.

  5. Låt kakan svalna.

  6. Vispa samman moussen med mjölk, ca två min med elvisp. Vispa grädden och vänd ned den i moussen. Dela kakan i två delar och lägg mousse imellan.

  7. Låt kakan stå i kylskåp tills moussen är helt fast.