Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Mascarponebrownies

Recept på krämig och chokladig brownie som garanterat gör succé på kalaset. Servera gärna lite färska bär eller frukt till.

Vote

Räcker till 1 st långpanna ca 20x30cm

Räcker till...

1 st långpanna ca 20x30cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladsmet
  • 200 g mörk choklad hackad
  • 200 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
Mascarponesmet
  • 500 g mascarponeost
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 st ägg
Till servering
  • färska bär eller frukt
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper.

  2. Smält smör och choklad. Låt svalna under 5 minuter.

  3. Vispa ägg och socker styvt. Tillsätt det avsvalnade chokladsmöret. Rör till en jämn och len smet och vänd ner smöret.

  4. Förbered mascarponesmeten. Rör samman mascarpone, vanilj, socker och ägg.

  5. Fördela 3/4 av chokladsmeten i långpannan. Fördela mascarponesmeten ovanpå. Toppa med resten av chokladsmeten. Använd en matkniv för att göra marmorering i kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Gräddningtiden kan variera beroende på ugn. Prova med en sticka om brownien är färdig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.

  6. Låt brownien svalna i rumstemperatur. Ställ seda in den i kylen i några timmar. Skär i önskat stora bitar och servera med färska bär eller frukt.