Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Mazarinkaka

Detta är en fantastiskt god mazarinkaka som är realtivt lätt att göra.

malin

Vote
(11)

Räcker till 1 st Mazarinkaka

Räcker till...

1 st Mazarinkaka

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 175 gram smör
  • 75 gram mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 4 droppar bittermandelarom
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 dl hallonsylt
  1. Sätt ugnen på 150º. Smörj en rund bakform. Fördela ut mjöl så att kakan inte fastnar.

  2. Smält smöret och ställ åt sidan. Riv mandelmassan.

  3. Vispa ägget med bitermandelaromen och mjölken i en skål. Tillsätt  socker, mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.

  4. Rör ner det smälta smöret och häll smeten i formen

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna något.

  6. Blanda ihop glasyren av hallonsylten och florsockret och bred den över kakan. Förvara svalt i kylen.