Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mazarinkaka
Detta är en fantastiskt god mazarinkaka som är realtivt lätt att göra.
Räcker till 1 st Mazarinkaka
Räcker till...
1 st Mazarinkaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
- 175 gram smör
- 75 gram mandelmassa
- 1 st ägg
- 4 droppar bittermandelarom
- 1 ½ dl mjölk
- 2 ½ dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- 1 ½ dl florsocker
- 1 dl hallonsylt
Sätt ugnen på 150º. Smörj en rund bakform. Fördela ut mjöl så att kakan inte fastnar.
Smält smöret och ställ åt sidan. Riv mandelmassan.
Vispa ägget med bitermandelaromen och mjölken i en skål. Tillsätt socker, mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.
Rör ner det smälta smöret och häll smeten i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna något.
Blanda ihop glasyren av hallonsylten och florsockret och bred den över kakan. Förvara svalt i kylen.