Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mazarinrutor med blåbär
Ta till vara på skogens skatter och baka denna underbara mazarinkaka med blåbär.
Räcker till 1 st form ca 35x20 cm
Räcker till...
1 st form ca 35x20 cm
Recepttyp
Mjuka kakor
Bärkaka
Ingredienser
Så gör du
Mördeg
- 150 g smör
- 0,75 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 st ägg
- 4,5 dl mjöl
Fyllning
- 350 g mandelmassa
- 125 g smör rumstempererat
- 3 st ägg
- 175 g blåbär att strö över kakan
Mördegen
- Arbeta snabbt ihop alla ingredienser, gärna med en matberedare.
- Tryck ut smulorna i en form ca 35x20 cm (du kan även använda en rund form ca 26-27 cm).
- Förgrädda mördegen på 200 grader ca 7-8 min. Under tiden gör du fyllningen.
Fyllning
- Använd en mixer eller matberedare. Mixa ihop samtliga ingredienser till e smidig massa. Om du inte har en mixer kan ett tips vara att riva mandelmassan med ett rivjärn så går det lättare att blanda ihop allt.
Montering
- Ta ut den förgräddade botten och sänk värmen till 175 grader.
- Häll över fyllningen och fördela jämnt över kakan. Toppa sist med blåbär.
- Grädda i ytterligare 20-25 minuter. Fyllningen ska "stanna" och få en fin färg.
- Låt kakan svalna.
- Ringla eventuellt över en glasyr gjord på 1 dl florsocker och ca 1 msk citronsaft.
- Skär kakan i rutor.