Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Mintbrownie med chokladmousse

Recept på en julkaka av kladdig brownie med smak av mint, toppad med en fluffig chokladmousse, hackad polkagris och vita chokladflingor.
Vote
(5)

Räcker till 1 sats Plåt

Räcker till...

1 sats Plåt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Brownie
  • 150 g Smör
  • 200 g Choklad Ljus eller mörk
  • 3 st Ägg
  • 3,5 dl Strösocker
  • 3-4 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom
  • 1 dl Kakao
  • 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 1 krm Salt
  • 3 dl Vetemjöl
Chokladmousse
  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse choklad
  • 2 dl Mjölk
Dekoration
  • Polkagrisar
  • Valfritt strössel
Brownie
  • Sätt ugnen på 175°C (Över- och undervärme). Klä en ugnsform på 30x20 med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort från värmen. Hacka chokladen och häll ner i det varma smöret. Rör om tills chokladen är smält och ställ åt sidan för att svalna. Vispa ägg, strösocker och pepparmintsarom lätt med en ballongvisp. Rör sedan ner kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt sedan mjölet och chokladblandningen i äggvispet och rör om till en jämn smet. Häll browniesmeten i den klädda ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i ca 30–35 minuter. Den ska ha fått en fin yta men fortfarande vara kladdig i mitten. Låt svalna ett par timmar i kylskåp för bäst resultat.
Chokladmousse
  • Vispa ihop tårtmoussemixen tillsammans med mjölken i ca 1–2 minuter med elvisp. Bred ut moussen över den avsvalnade brownien.
Dekoration
  • Hacka polkagrisarna grovt och strö ut ovanpå moussen. Dekorera med Dr. Oetker White Chocolate Snowflakes.