Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mjuk kanelbullekaka
Ett gott och enkelt alternativ till klassiska kanelbullar. Det här receptet på sockerkaka smaksatt som en kanelbulle måste ni bara testa! Perfekt till kanelbullens dag! Ett tips är att servera kakan tillsammans med vispad grädde eller vaniljsås.
Räcker till 1 st kaka (20 cm)
Räcker till...
1 st kaka (20 cm)
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
Kaka
- 75 g smör
- 1,5 dl socker
- 2 st ägg
- 2,5 dl mjöl
- 1,5 tsk kardemumma
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl gräddfil
Fyllning
- 1-1,5 msk kanel
- 3,5 msk farinsocker
- 50 g smör
- pärlsocker till dekoration
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt svalna.
- Klä en 20-cm form med avtagbar botten med bakplåtspapper både i botten och kanten.
- Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt kardemumman.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en separat skål och rör sedan ner det i äggsmeten tillsammans med smör och gräddfil. Blanda till en slät smet och häll upp i formen.
- Fyllning: Smält smöret och blanda sedan ner kanel och farinsocker. Spritsa eller klicka ut fyllningen över smeten. Strö över pärlsocker.
- Grädda i 25-30 minuter. Låt svalna och servera kakan med grädde eller vaniljsås.