Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Mjuk pepparkaka

En vacker och dekorativ saftig mjuk pepparkaka

Linda88

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kakan
  • 2 st ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 dl lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikabonat
  • 18 gram pepperkakskryddor
  • 50 gram smör
Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1 1/5 matsked vatten
  1. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör försiktigt ner crème fraiche och lingonsylt

  2. Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten. Rör till sist ner smälta och avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och bröad form

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ca 50 minuter. Låt kakan stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler.

  4. Glasyr: Blanda florsocker och vatten och bred på toppen av kakan, så att det ringlar ner på sidorna. Garnera med lingon