Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mjuk pepparkaka
En vacker och dekorativ saftig mjuk pepparkaka
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
Kakan
- 2 st ägg
- 2 dl farinsocker
- 2 dl creme fraiche
- 1 1/2 dl lingonsylt
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikabonat
- 18 gram pepperkakskryddor
- 50 gram smör
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 1 1/5 matsked vatten
Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör försiktigt ner crème fraiche och lingonsylt
Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten. Rör till sist ner smälta och avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och bröad form
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ca 50 minuter. Låt kakan stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler.
Glasyr: Blanda florsocker och vatten och bred på toppen av kakan, så att det ringlar ner på sidorna. Garnera med lingon