Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mjuk pepparkaka
Recept på klassisk mjuk pepparkaka. Det är ganska mycket ägg i den här kakan så den blir hög, luftig och fin och har en fin smak av pepparkaka och rårörda lingon.
Räcker till 1 kaka
Räcker till...
1 kaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Mjuk pepparkaka
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Ingredienser
Så gör du
- 5 st ägg
- 3,75 dl socker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 75 gram smör
- 5,25 dl vetemjöl
- 1 dl rårörda lingon
- 1,5 dl gräddfil
- 3 msk pepparkakskrydda
Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker vitt och pösigt.
Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddorna, blanda i gräddfilen och rör sedan ner det i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl i en skål och vänd sedan ner det i smeten.
Rör sist i de rårörda lingonen. Smöra och bröa en form och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader varmluft.