Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mjuk pepparkaka med lingon
Detta är en god mjuk pepparkaka med extra mycket lingon i. Den är söt, smakrik och mättande och passar till adventsfikat. Ibland gör vi muffins av smeten och då räcker det till ungefär 15 st.
Recepttyp
Mjuka kakor
Mjuk pepparkaka
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Ingredienser
Så gör du
Torra ingredienser
- 6 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk malda nejlikor
- 2 tsk ingefära
- 2,5 tsk bikarbonat
- 2 tsk kanel
Övriga ingredienser
- 100 gram smör eller 1 dl flytande margarin
- 1 st ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Garnering
- hackade hasselnötter
- pärlsocker
Tips!
- För allergiker: ägget och hasselnötterna kan uteslutas och mjölken ersättas med havre- eller soyadryck.
Garnering
Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret eller blanda det flytande margarinet med mjölken. Vispa i ägget och lingonen och häll över de torra ingredienserna. Blanda väl. Häll i stor smörjd bakform och strö rikligt med pärlsocker och hackade hasselnötter över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter eller tills provstickan inte är smetig.