Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Till pepparkakans dag den 9 decmber 

 

Vote
(2)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 95 gram *Smör rumsvarmt
  • 2 deciliter strösocker
  • 3 st eco ägg
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter lingonsylt
  • 3 deciliter vetemjöl
  • 2 tesked kanel
  • 2 tesked ingefära
  • 1,5 tesked Kryddnejlika
  • 2 tesked grovmalen kardemumma
  • 1 matsked vaniljsocker
  • 1 tesked bikarbonat
  • 0,5 tesked bakpulver
  • sätt ugnen på 175 grader

    vispa smör & socker fluffigt.

    tillsätt äggen ett i taget  & sedan grädden.

    tag en ny skål och blanda mjöl,jäsmedel & kryddor blanda väl

    sikta ner mjölblandningen i smör smeten blanda med en slikepott till en slät smet.

    vänd sedan ner lingonsylten.

    häll i en smord form

    grädda i ca 50 minuter i 175 grader.