Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mjuk pepparkaka med lingonsylt
Till pepparkakans dag den 9 decmber
Recepttyp
Mjuka kakor
Mjuk pepparkaka
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Ingredienser
Så gör du
- 95 gram *Smör rumsvarmt
- 2 deciliter strösocker
- 3 st eco ägg
- 1 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter lingonsylt
- 3 deciliter vetemjöl
- 2 tesked kanel
- 2 tesked ingefära
- 1,5 tesked Kryddnejlika
- 2 tesked grovmalen kardemumma
- 1 matsked vaniljsocker
- 1 tesked bikarbonat
- 0,5 tesked bakpulver
sätt ugnen på 175 grader
vispa smör & socker fluffigt.
tillsätt äggen ett i taget & sedan grädden.
tag en ny skål och blanda mjöl,jäsmedel & kryddor blanda väl
sikta ner mjölblandningen i smör smeten blanda med en slikepott till en slät smet.
vänd sedan ner lingonsylten.
häll i en smord form
grädda i ca 50 minuter i 175 grader.