Mockarutor /kärleksmums med glasyr
Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor. Detta recept har jag gjort många gånger
Räcker till 15-30 bitar
15-30 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör eller margarin
- 3 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 1/2 dl mjölk
- 4 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
- 50 g smör eller margarin
- 3 msk kaffe
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Garnering
- 1 dl kokosflingor
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.
Bred ut smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper.
Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.
Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar