Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(41)

Mockarutor /kärleksmums med glasyr

Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor. Detta recept har jag gjort många gånger

Ameera

Vote
(41)

Räcker till 15-30 bitar

Räcker till...

15-30 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 msk kaffe
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
Garnering
  • 1 dl kokosflingor
  • Smält smöret/margarinet och låt svalna.

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

    Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

    Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.

    Bred ut smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper.

    Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.

    Gör glasyren. Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

    Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

    Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar