Monstertårta
Recept på en mys-ryslig monstertårta till Halloween. Dekorationen kan vara lite pysslig så om du har ont om tid förbered morotskakan dagen innan.
Räcker till 1 st form ca 20 cm
1 st form ca 20 cm
Ingredienser
Så gör du
Morotskaka
- 2,5 dl matolja
- 3,5 dl socker
- 4 dl rivna morötter
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk malen muskotnöt kan uteslutas
- 1 tsk kanel
Frosting
- 200 g Philadelphiaost
- 200 g mjukt smör
- 3 dl florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 st citron saft och rivet skal
- Dr. Oetker gelfärg röd och gul
Dekoration
- 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant Vit till ögon och tänder
- Dr. Oetker dekorationsglasyr att dekorera ögon och tänder med
- Non stop till pupiller
- grillpinnar eller cakepopspinnar att fästa ögonen på
Morotskaka
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget.
Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord, bröad form (ca 20 cm) Grädda kakan i 200 grader i ca 60 minuter.
Frosting
Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet. Färga frostingen med några stänk gelfärg, vi blandade lite gult och rött.
Spritsa frostingen över hela tårtan men lämna ett område fritt på kanten, detta blir monstrets mun.
Dekoration
Forma ögon av vit sockermassa. Dekorera med röd dekorationsglasyr och fäst en non-stop som pupill i mitten. Fäst ögonen på pinnar.
Forma tänder av vit sockermassa. Dekorera några tänder med röd dekorationsglasyr för en blodig effekt. Fäst tänderna i frostingen runt den tänkta munnen.