Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Morotskaka

Mycket saftig morotskaka med supergod glasyr.

Sara

Vote
(15)

Räcker till 1 st morotskaka

Räcker till...

1 st morotskaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl matolja
  • 3 dl rivna morötter
Glasyr
  • 60 gram smält margarin
  • 200 gram Philadelphiaost
  • 2 msk vaniljsocker
  • florsocker smaka av, inte gott om det blir för sött.
  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i äggsmeten.

  2. Tillsätt morötterna och oljan. Rör allt till en smet. Häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i 30 minuter.

  3. Blanda alla ingredienser till glasyren och bred den på den avsvalnade kakan.