Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(27)

Morotskaka

Recept på saftig morotskaka i långpanna. Var inte snål med frostingen - försvinnande god!

baka.se

Vote
(27)

Räcker till 1 st form 30x30 cm (räcker till 25 st rejäla bitar)

Räcker till...

1 st form 30x30 cm (räcker till 25 st rejäla bitar)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Morotskaka
  • 5 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl matolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 350 g finrivna morötter ca 5-6 dl
Frosting
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 300 g färskost
  • 1 st lime finrivet skal samt juice
Morotskaka
  1. Vispa ihop socker och ägg till en fluffig smet.
  2. Blanda ihop torrvarorna och sikta ner dem i ägg och sockersmeten, rör ihop försiktigt så att luften från äggvispet bevaras.
  3. Vänd sedan ner olja och de finrivna morötterna.
  4. Häll i form som är ca 30×30 cm. Grädda i 165 °c ( varmluft) ca 45 min, kolla med kaksticka så att den är genomgräddad.
Frosting
  1. Innan du börjar så se till att alla ingredienser håller ungefär samma temperatur ( rumstemp).
  2. Vispa ihop smör med florsocker så pösigt och poröst du bara kan. Använd gärna en smal hög bunke för bra resultat.
  3. Vispa sedan i limejuice och det finrivna skalet lite åt gången, tills all vätska gått in i smörkrämen.
  4. Vispa nu i färkosten så att du får en smidig och len frosting.
  5. Bred på kakan när den svalnat helt och dekorera gärna med lite finrivet limeskal och Pistagenötter.