Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Morotskaka
Recept på saftig morotskaka i långpanna. Var inte snål med frostingen - försvinnande god!
Räcker till 1 st form 30x30 cm (räcker till 25 st rejäla bitar)
Räcker till...
1 st form 30x30 cm (räcker till 25 st rejäla bitar)
Recepttyp
Mjuka kakor
Morotskaka
Ingredienser
Så gör du
Morotskaka
- 5 st ägg
- 5 dl strösocker
- 2,5 dl matolja
- 6 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 2 msk kanel
- 1 tsk salt
- 1 msk vaniljsocker
- 350 g finrivna morötter ca 5-6 dl
Frosting
- 300 g rumsvarmt smör
- 4 dl florsocker
- 300 g färskost
- 1 st lime finrivet skal samt juice
Morotskaka
- Vispa ihop socker och ägg till en fluffig smet.
- Blanda ihop torrvarorna och sikta ner dem i ägg och sockersmeten, rör ihop försiktigt så att luften från äggvispet bevaras.
- Vänd sedan ner olja och de finrivna morötterna.
- Häll i form som är ca 30×30 cm. Grädda i 165 °c ( varmluft) ca 45 min, kolla med kaksticka så att den är genomgräddad.
Frosting
- Innan du börjar så se till att alla ingredienser håller ungefär samma temperatur ( rumstemp).
- Vispa ihop smör med florsocker så pösigt och poröst du bara kan. Använd gärna en smal hög bunke för bra resultat.
- Vispa sedan i limejuice och det finrivna skalet lite åt gången, tills all vätska gått in i smörkrämen.
- Vispa nu i färkosten så att du får en smidig och len frosting.
- Bred på kakan när den svalnat helt och dekorera gärna med lite finrivet limeskal och Pistagenötter.