Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Morotskaka med glasyr

Den här saftiga, goda morotskakan är en av mina favoriter. Den är enkel att göra och jag lovar att gästerna kommer att gilla den!

Fröken Luisa

Vote
(11)

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kakan
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl matolja , jag använde rapsolja
  • 3 st rårivna morötter
Glasyr
  • 200 gr Philadelphiaost
  • 1,5 dl florsocker
  • 25 gr mjukt smör
  • 1 st lime (saften) alt. 2-3 tsk Dr. Oekter vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 175 g

    Skala och finriv morötterna med rivjärn eller finhacka med matberedare.
    Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
    Tillsätt resten av ingredienserna, sist de rivna morötterna.

    Grädda i c.a 35 min. Låt kakan svalna.

  2. Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du brer den på kakan.