Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Morotskaka med kanel och muskot

En saftig morotskaka som är lätt att svänga ihop. Dekorera som ni vill. På bilden har vi använt Dr. Oetkers fina pärlor och Lillifeeströssel. Och dottern gjorde en marsipandekoration!

Bagaren

Vote

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2,5 dl matolja
  • 3,5 dl strösocker
  • 4 dl finrivna morötter
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk mald muskot
Glasyr
  • 0,5 st citron (rivet skal och saften)
  • 250 gram Kesella
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Smörj och bröa en springform (ca 21 cm i diameter). Rör ihop olja och socker. Tillsätt de rivna morötterna och därefter äggen ett i taget. Blanda all torra ingredienser och rör ner i smeten.

  2. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan skall vara fast, men ändå lite kladdig i mitten. Lossa kakan och vänd upp den på ett fat. Låt kakan svalna medan du förbereder glasyren.

  3. Riv citronskalet fint och pressa saften ur citronen. Blanda alla ingredienser till glasyren och vispa till en luftig smet. Bred glasyren över kakan och ställ in den i kylen tills den stelnat (ca 15 minuter). Dekorera kakan.