Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Morotsmums

Blandning mellan Morotskaka och Kärleksmums, mycket gott.

ErlaskolanLMJ

Vote
(3)

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl neutral matolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl malen ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • 300 gram morötter
  • 1,5 dl kokos
  • 3 droppar röd karamellfärg
  • 75 gram arla svenskt smör
  • 3/4 dl starkt kaffe
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 hel påse minimarscmallows
  • Strössel hur mycket du vill
  • Gör så här:

    1. Sätt på ugnen 175 grader, sätt 175 grader (sätt INTE ugnen på högre grad för då blir kakan bränd.

    2. Ta fram bunken och häll i äggen och strösockret, vispa tills det blir vitt och pösigt, tillsätt oljan och vispa ihop.

    3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanelen, ingefäran och saltet i en annan skål ( de torra ingredienserna).

    4. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten.

    5. Avsluta med att hälla i dem rivna morötterna och riven kokos.

    6. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50min ( tills du kan sticka ner en tandpetare och ta upp den ren).

    7. Låt kakan svalna HELT innan du brer på glasyren.

    Glasyr:

    Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker & florsocker, blanda ordentligt. Ta ut kakan ur ugnen, bred ut glasyren på kakan. Strö över kokosflingor. Häll sedan på alla mini marshmallow och sedan på med lite strössel.