Morotsmums
Blandning mellan Morotskaka och Kärleksmums, mycket gott.
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 1,5 dl neutral matolja
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kanel
- 1 dl malen ingefära
- 0,5 tsk salt
- 300 gram morötter
- 1,5 dl kokos
- 3 droppar röd karamellfärg
- 75 gram arla svenskt smör
- 3/4 dl starkt kaffe
- 1/2 dl kakao
- 1 1/2 msk vaniljsocker
- 5 dl florsocker
- 1 dl kokosflingor
- 1 hel påse minimarscmallows
- Strössel hur mycket du vill
Gör så här:
1. Sätt på ugnen 175 grader, sätt 175 grader (sätt INTE ugnen på högre grad för då blir kakan bränd.
2. Ta fram bunken och häll i äggen och strösockret, vispa tills det blir vitt och pösigt, tillsätt oljan och vispa ihop.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanelen, ingefäran och saltet i en annan skål ( de torra ingredienserna).
4. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten.
5. Avsluta med att hälla i dem rivna morötterna och riven kokos.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50min ( tills du kan sticka ner en tandpetare och ta upp den ren).
7. Låt kakan svalna HELT innan du brer på glasyren.
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker & florsocker, blanda ordentligt. Ta ut kakan ur ugnen, bred ut glasyren på kakan. Strö över kokosflingor. Häll sedan på alla mini marshmallow och sedan på med lite strössel.