Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Överraskningshjärta

Lite trixig att göra, men väl värd besväret..

Här nedan finner ni vårt recept på överraskningshjärta:

Vote
(9)

Räcker till 1 kaka ca 20 bitar

Räcker till...

1 kaka ca 20 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,25 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tub Dr. Oetker Gelfärger
Chokladkaka:
  • 115 g rumsvarmt smör
  • 1,25 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljarom
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Dekoration:
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • Hjärtat:

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång 1.5 liters ugnsform.

    Vispa smör, socker och ägg till en luftig massa. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Tillsätt röd gelfärg tills du har en klarröd färg på smeten.

    Häll smeten i formen och grädda i ca 50 minuter.  Känn med sticka att smeten är klar.

    Stjälp upp kakan och skär av kanterna. Dela kakan i 7 delar. Använd en pepparkakshjärtform (ca 7 cm) och ta ut hjärtan ur varje del. Lägg alla hjärtan på ett fat och ställ i frysen ca 30 minuter.

    Chokladkakan:

    Diska ur formen och smörj och bröa den igen. Vispa smör, socker, ägg och vaniljsocker till en luftig massa.  Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Rör till en slät smet.

    Bred ut ett tjockt lager chokladsmet på botten av formen och täck sidorna med smet.  Ställ ner alla hjärtan tätt tillsammans så de stöttar varandra. Skeda över resten av chokladsmeten över hjärtan, se till att de är helt täckta med smet. Grädda kakan i ca 45 minuter, känn med sticka att kakan är klar.

    Dekoration:

    Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och rör ned smöret. Låt den svalna något och bred över kakan.