Panforte -italienskt konfektbröd
Panforte kommer från Sienna i Norra Italien och betyder "starkt bröd". I Italien avnjutes det i tunna skivor till ett glas Vino Santo som är ett sött Italienskt vin. Men Panforte passar lika bra till en Italiensk Espresso eller ett glas sherry.
Här nedan finner ni vårt recept på panforte:
Räcker till 1 st bröd, ca 20 bitar
1 st bröd, ca 20 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl vetemjöl
- 50 g Dr. Oetker valnötskärnor
- 50 g Dr. Oetker skalade och skållade mandlar
- 75 g Dr. Oetker korinter
- 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
- 50 g Dr. Oetker suckat
- 1 tsk pepparkakskryddor
- 2 dl honung
- 1,5 dl socker
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda mjöl med valnötter, mandlar, korinter, apelsinskal, suckat och pepparkakskryddor.
Värm honung och socker i en gryta tills det smälter och häll detta i mjölblandningen. Rör om och häll smeten i smord bakform, ca 1,5 l.
Grädda kakan i 180°C, ca 35 min. Täck eventuellt kakan med folie efter halva gräddningstiden så den inte blir för mörk.
Låt kakan svalna och skär den i tunna skivor. Förvara konfektbrödet i en lufttät burk.