Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(27)

Peek-a-bo Valentine cake

Sockerkakan i detta recept gömmer en liten överraskning. En gullig liten kaka med en idé som går att variera i det oändliga.

baka.se

Vote
(27)

Räcker till 1 st sockerkaka

Räcker till...

1 st sockerkaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 6 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • röd eller rosa pastafärg
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2-4 tsk vatten
  • rosa pastafärg
Dekoration
  • Strösselhjärtan
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa två avlånga bakformar på minst 1,5-2 liter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med mjölken i äggsmeten.
  5. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
  6. Häll över hälften av smeten i en annan bunke. Färga denna med några droppar röd pastafärg.
  7. Häll över den färgade smeten i den ena bakformen.
  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Stickan ska inte bli smetig. Låt kakan vila i formen i 10 minuter, stjälp sedan upp den på ett galler och låt svalna helt.
  9. Skär kakan i centimetertjocka skivor och stansa ut lika stora hjärtan.
  10. Häll lite av den ofärgade smeten i botten av den andra formen. Rada upp hjärtanen rygg mot rygg i mitten av formen med spetsarna nedåt. Fyll på med resten av smeten så att hjärtanen täcks helt. Grädda även denna kakan på samma sätt.
  11. Glasyr: Rör samman florsocker vatten och pastafärg till en ljusrosa glasyr, ringla över kakan och strössla över med sockerhjärtan.