Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pepparmumma
Ett försök som blev riktigt bra. En kladdig kaka med smak av pepparkaka.
Räcker till 8-10 bitar
Räcker till...
8-10 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Mjuk pepparkaka
Tillfälle
Jul
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram mjukt smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 tsk kanel
- 1 tsk mald ingefära
- 50 gram mörk choklad
Lingongrädde
- 3 dl vispad grädde
- 1 dl rårörda lingon
1. Smält smöret långsamt i en gryta. Vispa sedan det med socker, direkt i
grytan. Använd gärna elvisp.2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner
dom.3. Vispa i äggen ett åt gången och avsluta med att vända ner den grovt
hackade chokladen.4. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Ställ in i mitten av ugnen på
175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig.Servera med lingongrädden.