Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Pepparmumma

Ett försök som blev riktigt bra. En kladdig kaka med smak av pepparkaka.

Helena Ljunggren

Vote
(1)

Räcker till 8-10 bitar

Räcker till...

8-10 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 50 gram mörk choklad
Lingongrädde
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1. Smält smöret långsamt i en gryta. Vispa sedan det med socker, direkt i
    grytan. Använd gärna elvisp.

    2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner
    dom.

    3. Vispa i äggen ett åt gången och avsluta med att vända ner den grovt
    hackade chokladen.

    4. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Ställ in i mitten av ugnen på
    175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig.

    Servera med lingongrädden.