Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Pumpakaka med frosting

Att baka en pumpakaka är ett smart sätt att ta tillvara på innanmätet av pumpan när du gör en pumpalykta. Denna goda pumpakaka påminner om morotskakan till smaken - en riktigt god kaka till höstens alla fikastunder.

baka.se

Vote
(11)

Räcker till 1 st form ca 35x23 cm

Räcker till...

1 st form ca 35x23 cm

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Tillfälle Halloween

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg (stl L)
  • 3,5 dl strö farinsocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 300 g finriven pumpa ex. hookaido
  • 3 dl neutral olja
Frosting och dekoration
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3,5 dl florsocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 300 g färskost
  • 1-2 msk Cointreau, mörk rom eller liknande smaksättning
  • pumpa som hyvlas till pumparosorna
  • socker och vatten till sockerlag
Pumpakakan
  1. Vispa ägg och farinsockret riktigt pösigt.
  2. Blanda ihop alla övriga torrvaror i separat bunke. Vänd ner torrvarorna samt finriven pumpa och olja i äggvispet.
  3. Vänd runt så att du får en jämn smet, men försök bevara luften från äggvispet.
  4. Häll i bakpappersklädd form/ långpanna ca 35×23. Grädda i 175°c Ca 35-40min Gräddningstiden varierar mellan ugnar så ha lite koll. Låt kakan svalna helt.
Frosting och dekoration
  1. Innan du börjar så se till att alla ingredienser håller ungefär samma temperatur.
  2. Vispa ihop rumsvarmt smör med florsocker och vaniljsocker så pösigt och poröst du bara kan. Använd gärna en smal hög bunke för bra resultat.
  3. Tillsätt sedan färskost under vispning.
  4. När du har en fluffig slät frosting så tillsätt lite likör åt gången medans du vispar på högsta fart.
  5. När du har en smidig frosting så bred över din pumpakaka.
  6. För extra festlig kaka så kan du göra pumpadekorationer av pumpa som du hyvlar med osthyvel och sedan doppar i het sockerlag. Forma som tex rosor och torka sedan i ugn på 125°c . För att släppa ut fukten ur ugnen så kila in en sked vid öppningen så att det blir en liten glipa.