Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Rabarberkaka med en doft av kardemumma

Det här är en jättegod saftig och somrig rabarberkaka med kardemumma. Hela familjen älskade den ihop med lite lättvispad vaniljgrädde. Smidigt också då man gör en hel plåt och skär den i så stora bitar man själv vill. Och vad är svensk sommar utan bakverk av rabarber?! 

mallin84

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st Plåt

Räcker till...

1 st Plåt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg
  • 4, 5 dl strösocker
  • 100 gr margarin/smör
  • 4, 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk Finmald kardemumma
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl rabarber Skivad
  1. Vispa ägg och socker pösigt. 

  2. Smält smöret. 

  3. Blanda alla ingredienser i äggblandningen. Tips, häll mjölken i det smälta smöret först och sedan ner i bunken. Då svalnar smöret snabbare. 

  4. Häll upp smeten i bakplåtspappersbeklädd plåt med höga kanter. 

  5. Lägg rabarberskivorna uppe på smeten och strö på lite socker. 

  6. Grädda i ugnen i 175 grader i ca.30 min eller tills kakan är brun och ingen smet fastnar på tändstickan om du provsticker den. 

  7. Servera gärna kakan med lite lättvispad grädde med en matsked vaniljsocker i eller njut av den varm med lite vaniljglass. Jag garnerade denna gång med ett blad citronmeliss men är naturligtvis bara fint och inget måste.