Rabarberkaka med en doft av kardemumma
Det här är en jättegod saftig och somrig rabarberkaka med kardemumma. Hela familjen älskade den ihop med lite lättvispad vaniljgrädde. Smidigt också då man gör en hel plåt och skär den i så stora bitar man själv vill. Och vad är svensk sommar utan bakverk av rabarber?!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st Plåt
1 st Plåt
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 4, 5 dl strösocker
- 100 gr margarin/smör
- 4, 5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk Finmald kardemumma
- 2 dl mjölk
- 3 dl rabarber Skivad
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser i äggblandningen. Tips, häll mjölken i det smälta smöret först och sedan ner i bunken. Då svalnar smöret snabbare.
Häll upp smeten i bakplåtspappersbeklädd plåt med höga kanter.
Lägg rabarberskivorna uppe på smeten och strö på lite socker.
Grädda i ugnen i 175 grader i ca.30 min eller tills kakan är brun och ingen smet fastnar på tändstickan om du provsticker den.
Servera gärna kakan med lite lättvispad grädde med en matsked vaniljsocker i eller njut av den varm med lite vaniljglass. Jag garnerade denna gång med ett blad citronmeliss men är naturligtvis bara fint och inget måste.