Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Recept på protein brownie
En kladdig brownie utan vetemjöl, mjölk och vanligt socker. Det här receptet är för dig som vill baka med extra protein och undvika vitt socker. Gör brownien helt vegan genom att använda vegansk choklad i glasyren.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till ca 12 pcs
Räcker till...
ca 12 pcs
Recepttyp
Mjuka kakor
Brownies
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
Brownie
- 250 g kidneybönor (från burk)
- 2 st ägg stl M
- 160 g erythritol (sötningsmedel)
- 1 st salt nypa
- 50 g sojamjöl
- 50 g kakao
- 1 tsk bakpulver
- 50 g hackade mandlar
- 100 g havremjölk
Glasyr
- 75 g mörk choklad
- 10 g flytande kokosolja
Topping
- 1 msk hackade mandlar
- 1 msk hackade pistachnötter
- Sätt ugnen på 160 °C över- och undervärme. Klä en bakform (21 x 27 cm) med bakplåtspapper. Låt kidneybönorna rinna av och mixa dem slätt i en skål tillsammans med ägg. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet. Fördela smeten i bakformen och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, ställ sedan att svalna och lossa bakplåtspappret.
- Hacka chokladen och smält över ett vattenbad tillsammans med kokosoljan. Bred glasyren över kakan och strössla över hackade mandlar och pistachnötter. Låt brownien svalna ca 15 minuter. Skär sedan i portionsbitar.
- Tips: Brownien är som allra godast nybakt. Vill du spara den bör den förvaras i en lufttät burk. Vill du tillsätta ännu mer protein kan du blanda i proteinpulver – då kan det hända att du bör balansera konsistensen genom att tillsätta mer havremjölk.