Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(26)

Recept på protein brownie

En kladdig brownie utan vetemjöl, mjölk och vanligt socker. Det här receptet är för dig som vill baka med extra protein och undvika vitt socker. Gör brownien helt vegan genom att använda vegansk choklad i glasyren.

baka.se

Vote
(26)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till ca 12 pcs

Räcker till...

ca 12 pcs

Ingredienser

Så gör du

Brownie
  • 250 g kidneybönor (från burk)
  • 2 st ägg stl M
  • 160 g erythritol (sötningsmedel)
  • 1 st salt nypa
  • 50 g sojamjöl
  • 50 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g hackade mandlar
  • 100 g havremjölk
Glasyr
  • 75 g mörk choklad
  • 10 g flytande kokosolja
Topping
  • 1 msk hackade mandlar
  • 1 msk hackade pistachnötter
  1. Sätt ugnen på 160 °C över- och undervärme. Klä en bakform (21 x 27 cm) med bakplåtspapper. Låt kidneybönorna rinna av och mixa dem slätt i en skål tillsammans med ägg. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet. Fördela smeten i bakformen och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, ställ sedan att svalna och lossa bakplåtspappret.
  2. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad tillsammans med kokosoljan. Bred glasyren över kakan och strössla över hackade mandlar och pistachnötter. Låt brownien svalna ca 15 minuter. Skär sedan i portionsbitar.
  3. Tips: Brownien är som allra godast nybakt. Vill du spara den bör den förvaras i en lufttät burk. Vill du tillsätta ännu mer protein kan du blanda i proteinpulver – då kan det hända att du bör balansera konsistensen genom att tillsätta mer havremjölk.