Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake härstammar från den amerikanska södern. Den röda färgen kom av en kemisk reaktion mellan kakaon, vinägern och filmjölken. Idag får man färgen med hjälp av karamellfärg.

 

Tårtan passar utmärkt till födelsedagsfirande eller en lördagkväll i soffan! Lite helg-lyx ;)

 

Lycka till!

rixpucko

Vote
(17)

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 3,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl raps- eller solrosolja Den ska vara smakfri.
  • 2,5 dl filmjölk
  • 2 msk röd karamellfärg
Glasyr och fyllning.
  • 3 dl grädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 dl hallon Färska eller frusna som har tinats.
  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i bottnarna på 2 st 20-centimeters formar med löstagbar kant. Smörj med margarin (flytande går utmärkt).

  2. Vispa ägg och socker poröst.

  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. 

  4. Tillsätt karamellfärgen och rör till en slät smet.

  5. Dela upp smeten i de 2 formarna och grädda i mitten av ugnen ca 40-45 min, känn med sticka, kakan ska vara torr.

  6. Låt de båda bottnarna svalna och dela i 2 delar.

  7. Vispa grädden löst. Vispa ner philadelphia, florsocker och vaniljsocker. Vispa till önskad konsistens.

  8. Lägg ihop tårtan såhär; botten, glasyr, botten, glasyr och hallon, botten, glasyr

  9. Täck tårtan med ett tunt lager glasyr. Låt vila i kyl 30-45 minuter. Täck sedan tårtan med resten av glasyren. Spackla den slät eller gör något mönster. Dekorera med silverkulor.