Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(46)

Regnbågssockerkaka

Mitt bästa recept på sockerkaka med en lite festligare utformning! Passar perfekt om man vill baka med barn eller barnbarn!

Frikahelm

Vote
(46)

Räcker till 1 rund bakform

Räcker till...

1 rund bakform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100-150 gram margarin
  • 3 st ägg
  • 2½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tskk vanillinsocker
  • 4 st olika pasta- eller hushållsfärger
  • Smält margarinet och låt det svalna och sätt på ugnen på 175 grader.

    Viska äggen och sockret poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanillinsocker och matfett, och rör om tills allt är väl blandat. Dela sedan upp smeten i 4 olika skålar, och färga med varsin färg. Häll sedan ner smeterna en efter en i en smord(och bröad, om man vill) form(för ca 2 liter), en efter en utan att blanda.

    Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Om du är osäker så kan man göra ett stickprov!