Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Regnbågssockerkaka
Mitt bästa recept på sockerkaka med en lite festligare utformning! Passar perfekt om man vill baka med barn eller barnbarn!
Räcker till 1 rund bakform
Räcker till...
1 rund bakform
Recepttyp
Mjuka kakor
Sockerkaka
Ingredienser
Så gör du
- 100-150 gram margarin
- 3 st ägg
- 2½ dl socker
- 3½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tskk vanillinsocker
- 4 st olika pasta- eller hushållsfärger
Smält margarinet och låt det svalna och sätt på ugnen på 175 grader.
Viska äggen och sockret poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanillinsocker och matfett, och rör om tills allt är väl blandat. Dela sedan upp smeten i 4 olika skålar, och färga med varsin färg. Häll sedan ner smeterna en efter en i en smord(och bröad, om man vill) form(för ca 2 liter), en efter en utan att blanda.
Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Om du är osäker så kan man göra ett stickprov!