Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Ricotta sockerkaka

Recept på en fantastisk god och saftig sockerkaka som är lätt att baka.

Vote
(7)

Räcker till 1 st ca 12 st bitar

Räcker till...

1 st ca 12 st bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 230 gram mjöl
  • 2,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 200 gram Ricotta färskost
  • 150 gram rumstempererat smör
  • 300 gram strösocker
  • 3 st rumstempererade ägg
  • ev. lite florsocker att sikta över den färdiga kakan
  1. Sätt ugnen på 180º C.

  2. Smörj och mjöla en brödform. Skaka bort överskottet av mjöl.

  3. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och salt i en skål och ställ åt sidan.

  4. Vispa i en annan skål ost, smör och strösocker. Det ska vara vit och luftigt.

  5. Under fortsatt vispning blanda ett ägg i taget. Vispa väl mellan varje ägg. Smeten kan skära sig lite men det är helt i sin ordning.

  6. Vispa i mjölblandningen på låg hastighet tills allting är blandat.

  7. Häll smeten i formen, jämna toppen med en slickepott.

  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Sänk värmen till 150 º efter 15- 20 minuter ifall att toppen börjar bli brun. Gör tandpetartestet innan du tar ut kakan.

  9. Låt sockerkakan svalna i formen på galler i 15 minuter.

  10. Ta ut kakan ur formen försiktigt och låt den kallna helt.

  11. Sikta florsocker över precis innan servering.