Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rulltårta med skumtomtefluff
Älskar du skumtomtar så är denna rulltårta något för dig.
Tänk på att fyllningen ska stå i kylen över natten, så att du är ute i god tid.
Räcker till 12 pcs
Räcker till...
12 pcs
Recepttyp
Mjuka kakor
Tillfälle
Jul
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 st citronzest
- 3 st ägg
- 1 1/4 dl strösocker
- 1 krm salt
- 2 msk mjölk
Skumtomtefyllning
- 2,5 dl grädde
- 80 g skumtomtar
Färskostmousse
- 100 g philadelphia
- 150 g grädde
- 1/2 dl florsocker
Topping
- Skumtomtar
Fyllning
- Häll upp grädde i en kastrull och klipp ner tomteskum. Värm på medelvärme tills allt är smält. Låt svalna och ställ sen in i kylen över natten.
Botten
- Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i smeten och tillsätt sen mjölken. Blanda till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ett 3–4 millimeter tjockt lager. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 7 min. Lägg ett bakplåtspapper på en platt yta. Vänd upp den gräddade bottnen på det sockrade bakplåtspapperet. Dra bort papperet och låt svalna. Skär ev bort hårda kanter så blir det lättare att rulla ihop tårtan.
- Vispa upp skumtomtefyllningen med elvisp så den blir fluffig och bredbar. Bred ut på bottnen och rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret.
Färskostmousse
- Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa med elvisp till en lätt fluffig konsistens. Bred på rulltårtan och spritsa ev på toppen. Dekorera med skumtomtar.