Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(76)

Ryttarkaka

baka.se

Vote
(76)

Räcker till 16-20 st

Räcker till...

16-20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 1 krm vaniljsocker
Knäckig topping:
  • 75 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 200 g kokosflingor
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda smöret med ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. 

  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x45 cm) och fördela smeten.

  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Under tiden gör du toppingen.

  4. Blanda smör, socker, grädde och sirap och koka upp. Rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterliggare 1 minut.

  5. Fördela knäcktäcket över kakan och grädda ytterliggare 8-10 minuter. Ta ut kakan och låt svalna något innan du skär den i lagom stora bitar.