Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Saffranskaka med vit choklad

En kaka är inte färdig eller komplett utan frosting. Jag tycker alltid att kakor utan någon topping ser nakna ut. Sen är det ju dessutom mycket godare med frostingen. Inte sant?

Vote
(2)

Räcker till 1 formulär

Räcker till...

1 form

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • ½ g saffran (1 paket)
  • 50 g smör
  • 50 g vit choklad
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Frosting:
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 150 g cream cheese
  • 4-5 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • smör och vetemjöl till formen
  • Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret ihop med saffran i en kastrull. Häll på mjölken och låt koka upp (var försiktig så du inte bränner mjölken)

    Blanda i äggsmeten lite i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten. Vänd till sist ner hackad vit choklad.

    Smörj en kakform och ha i vetemjöl (istället för ströbröd). Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka. Kakan ska ej vara kladdig utan helt fast.

    Frostingen: vispa smör och cream cheese och vaniljpulver till en fluffig smet. Addera florsocker lite i taget så du kan avgöra vilken konsistens du vill ha. Jag tycker om att den är ganska hård, så jag vill ha 5 dl florsocker i min.

    Spritsa eller bred på en kaka som du låtit svalna helt.

    Jag dekorerade med strössel och lite frysta lingon.