Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Vote
(1)

Saftig banan- och chokladkaka

Recept på en saftig banan- och chokladkaka. Perfekt att baka när du har några övermogna bananer över. Vill du tillsätta lite crunch i kakan så blir det gott att blanda ner lite valnötter i smeten. Resultatet blir barnsligt gott!

baka.se

Vote
(1)

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g Smör rumstempererat
  • 2,5 dl Strösocker
  • 2 st Ägg
  • 3 st Bananer mogna
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 200 g Callebaut mörk choklad
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Bröa en avlång bakform
  2. Vispa det rumstempererade smöret med sockret riktigt pösigt. Sedan tillsätter du ett ägg i taget och fortsätter vispa.
  3. Mosa bananerna ordentligt med en gaffel och vänd därefter ner bananmoset i smör- och sockersmeten. Rör ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  4. Häll ner vaniljsocker, vetemjöl och bakpulvret i smeten. Fortsätt att röra ihop smeten med slickepotten så att allt blandas väl.
  5. Därefter häller du ner chokladknapparna (eller grovhackar chokladen) och vänder försiktigt ner det i smeten och rör runt så att du får en jämn och fin smet.
  6. Häll upp smeten i din bröade form och grädda längst ner i ugnen i ca 50-60 minuter. Om toppen av kakan börjar bli bränd på slutet så täck den gärna med aluminiumfolie.
  7. Låt kakan svalna innan du skär upp den.