Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saftig banan- och chokladkaka
Recept på en saftig banan- och chokladkaka. Perfekt att baka när du har några övermogna bananer över. Vill du tillsätta lite crunch i kakan så blir det gott att blanda ner lite valnötter i smeten. Resultatet blir barnsligt gott!
Ingredienser
Så gör du
- 125 g Smör rumstempererat
- 2,5 dl Strösocker
- 2 st Ägg
- 3 st Bananer mogna
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 4 dl Vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 200 g Callebaut mörk choklad
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Bröa en avlång bakform
- Vispa det rumstempererade smöret med sockret riktigt pösigt. Sedan tillsätter du ett ägg i taget och fortsätter vispa.
- Mosa bananerna ordentligt med en gaffel och vänd därefter ner bananmoset i smör- och sockersmeten. Rör ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Häll ner vaniljsocker, vetemjöl och bakpulvret i smeten. Fortsätt att röra ihop smeten med slickepotten så att allt blandas väl.
- Därefter häller du ner chokladknapparna (eller grovhackar chokladen) och vänder försiktigt ner det i smeten och rör runt så att du får en jämn och fin smet.
- Häll upp smeten i din bröade form och grädda längst ner i ugnen i ca 50-60 minuter. Om toppen av kakan börjar bli bränd på slutet så täck den gärna med aluminiumfolie.
- Låt kakan svalna innan du skär upp den.