Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saftig chokladkaka i långpanna
Saftiga chokladrutor toppade med Dr. Oetkers läckra frostingmix Choco Dream. En enkel och magiskt god kaka som räcker till många.
Räcker till 20-22 pcs
Räcker till...
20-22 pcs
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Ingredienser
Så gör du
Chokladkaka
- 125 g smör
- 2,5 dl vatten vatten
- 25 g kakao
- 1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 400 g socker
- 325 g vetemjöl
- tsk Dr. Oetker Bikarbonat
- tsk Dr. Oetker Bakpulver
- 1 st salt knivsudd
- 1,5 dl filmjölk
- 2 st ägg
Dekoration
- 1 fp Dr. Oetker Icing & Frostin Choco Dream
- 0,5 dl kallt vatten
- Dr. Oetker Rainbow mix strössel efter behov
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Smält smör och vatten i en kastrull. Tillsätt kakao och rör om väl. Tag kastrullen från värmen.
- Blanda vaniljsocker, socker, mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt smörblandningen och rör ihop allt till en jämn smet. Tillsätt filmjölk och blanda väl. Tillsätt äggen till sist och blanda väl till en klumpfri smet.
- Häll smeten i en smord bakform (20 x 30 cm) och grädda kakan i 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan den dekoreras.
- Blanda glasyren genom att blanda icingmixen med 1/2 dl kallt vatten. Bred glasyren över hela kakan och dekorera med strössel i glasyren har stelnat.