Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Sega chokladrutor
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 100 g margarin
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1½ tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Smörj och bröa en ugnsform (20x25). Sätt ugnen på 150 grader.
Smält margarinet på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta margarinet.
Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Rör försiktigt ner torrvarorna i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 35 minuter. Blir segast och godast om den får stå svalt en stund innan servering. Men går även bra att äta nygräddad, då är den dock rätt kladdig.