Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(160)

Sega chokladrutor

nynewe

Vote
(160)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  1. Smörj och bröa en ugnsform (20x25). Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Smält margarinet på svag värme.

  3. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta margarinet.

  4. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver.

  5. Rör försiktigt ner torrvarorna i smeten.

  6. Häll smeten i formen och grädda i 35 minuter. Blir segast och godast om den får stå svalt en stund innan servering. Men går även bra att äta nygräddad, då är den dock rätt kladdig.