Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Semmelsockerkaka

När du inte har tid att baka den traditionella semlan så är semmelsockerkakan ett alldeles utmärkt alternativ. Dessa är bakade i Nordic Wares Heritages miniformar, men går lika bra att gräddas i en vanlig sockerkaksform för att få en stor semmelsockerkaka.

baka.se

Vote
(1)
Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

Semmelsockerkaka
  • 75 g Smör
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Socker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Vanlijsocker
  • 1/2 tsk Mortlade kardemummakärnor
  • 1 dl Mjölk
Fyllning
  • 100 g Mandelmassa
  • 1 msk Mjölk
  • 3 dl Vispgrädde
Topping
  • Florsocker
  • Hackad mandel
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform på ca 1 1/2 liter. Alternativt mini-sockerkaksformar.
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, blanda därefter ner dom i äggsmeten.
  6. Tillsätt smör och mjölken och rör tills smeten blir jämn och slät.
  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter (tiden kan variera beroende på vilken typ av form du väljer att grädda kakan i.)
  8. När kakan svalnat ordentligt, skär av toppen av kakan med en vass kniv. Gröp ur en del av botten av kakan där mandelmassan ska ligga.
  9. Riv mandelmassan grovt och blanda den med mjölk tills det blir en ganska tjock smet. Tillsätt mer mjölk om det skulle behövas, det får inte bli för löst.
  10. Fyll skåran som du gröpt ur med smeten av mandelmassa.
  11. Vispa grädden och lägg ett tjock lager med grädde ovanpå mandelmassan. Lägg på locket.
  12. Pudra över florsocker och strö gärna över med grovhackad mandel.