Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Silverkaka med chokladganache

Smarrigt recept på silverkaka, toppad med chokladganache. Perfekt att baka då man har många äggvitor över.

Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 3 st äggvitor 90 gram
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker alt. 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Mörk chokladganache
  • 2 dl grädde
  • 200 gram mörk choklad
Grundrecept silverkaka
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.

  2. Blanda det rumsvarma smöret med sockret.

  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

  4. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk i smör + sockret och blanda väl.

  5. Vänd ner äggvitorna.

  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 min.

  7. Stick ner en provsticka, om stickan är torr är kakan färdig.

  8. Ta ut och låt stå i 3 min. Välv kakan upp och ner på en tallrik. Låt svalna.

Mörk chokladganache
  1. Hacka chokladen. Koka grädden och häll över chokladen.

  2. Rör om till en jämn smet. Låt svalna något. Häll över kakan