Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Silviakaka

Ett recept på en riktigt saftig och fluffig silviakaka. En stor favorit hos många!

carolina

Vote
(6)

Räcker till 1 sats

Räcker till...

1 sats

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kaka
  • 4 st Ägg
  • 4 dl Strösocker
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 dl Vatten
Glasyr
  • 250 g Smör
  • 2, 5 dl Strösocker
  • 1,5 msk Vaniljsocker
  • 3 st Äggulor
  • Kokosflingor
Kaka
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en len smet.
  3. Bröa en långpanna på ca 30x40 cm. Häll ut smeten i pannan.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 20 min. Kolla av med en baksticka då det kan variera mellan olika ugnar. Låt kakan svalna i långpannan.
Glasyr
  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan sockret och låt det puttra på låg värme i 1 minut. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet och värm smeten under omrörning tills första bubblan syns.
  2. Se till att kakan har svalnat helt. Häll ut glasyren på kakan och bred ut den med en slickepott så att det täcker hela kakan.
  3. Strö över rikligt med kokos.
  4. Ställ gärna kakan en stund i kylskåp så att glasyren stelnar. När glasyren har stelnat är det dags att skära upp kakan i lagom stora och fina bitar.