Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Simpel kaka med choklad- och nöttäcke
En mycket god kaka som går bra att äta både nygräddad och kall
Räcker till 6-8 portioner
Räcker till...
6-8 portioner
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl socker
- 50 gram choklad med nötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop äggen, vetemjölet och sockret i en bunke, vispa i ungefär 2 minuter.
Smörj en avlång form och häll upp den ihopvispade blandningen i formen.
Riv chokladen och strö över smeten, se till att täcka hela ytan. Strö även över lite strösocker över chokladen.
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
När kakan är färdiggräddad strö över en nypa florsocker över kakan och servera gärna ihop med glass eller bär!