Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Simpel kaka med choklad- och nöttäcke

En mycket god kaka som går bra att äta både nygräddad och kall

Maria Shmarina

Vote
(4)

Räcker till 6-8 portioner

Räcker till...

6-8 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 50 gram choklad med nötter
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop äggen, vetemjölet och sockret i en bunke, vispa i ungefär 2 minuter.

  3. Smörj en avlång form och häll upp den ihopvispade blandningen i formen.

  4. Riv chokladen och strö över smeten, se till att täcka hela ytan. Strö även över lite strösocker över chokladen.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.

  6. När kakan är färdiggräddad strö över en nypa florsocker över kakan och servera gärna ihop med glass eller bär!