Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Skånsk äppelkaka

Så här gör jag min äppelkaka a la Skåne. Väldigt enkelt!

micke

Vote
(5)

Räcker till 5 personer Vi skåningar äter mkt, så det kan nog räcka till fler

Räcker till...

5 personer Vi skåningar äter mkt, så det kan nog räcka till fler

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 7 st medelstora äpplen oskalade enligt mig, men det är en smaksak
  • 2 dl ströbröd
  • 70 gram smör
  • 1 rejäl dos kanel
  • 2 dl strösocker
  • Smöra och "rulla ut" lite av ströbrödet i en ugnssäker form (detta förfarande har ett namn men jag kan inte komma på det, ni förstår säkert vad jag menar). Skiva äpplena, släng dem i formen. Hyvla smör med osthyvel och lägg ovanpå äpplena. Släng över resterande ströbröd, kanel och socker. In i ugnen på 225 grader till allt göttat till sig (ca 20-25 min) Servera med vanlijsås (gärna hemmagjord), och känner man sig på riktigt bra humör kan man lägga till lite vaniljglass också. Hoppas det smakar!