Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Smarrig chokladkaka
Denna chokladkaka är både lättsam att göra och god att äta. Med en klick grädde har du fått en underbar efterrätt!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st Springform
Räcker till...
1 st Springform
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 gram smör
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl kaffe
- 2 st ägg
börja med att smälta smöret, medans du väntar på att smöret smälter kan du vispa äggen och sockret tills de blir poröst. häll i de smälta smöret i bunken med sockret och ägget.
Sedan kan du blanda i mjölken och kaffet. Blanda de torra ingredienserna väl innan du häller i den blandningen du blandar ihop allting.
Ungern ska sällas på 176 grader. Använd valfri form. Gräddas i mitten av ugnen i ca 45 min