Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Snow Queen Winter Cake

Recept på en fantastisk fruktkaka som täcks med marsipan, och toppas med underbar marängfrosting och granatäppelkärnor. En riktig vinterdröm att njuta av..

Vote
(2)

Räcker till ca 16 st bitar

Räcker till...

ca 16 st bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kaka:
  • 350 g rumsvarmt smör
  • 3,5 dl socker
  • 6 st ägg
  • Dr. Oetker Vaniljtwister (alt. 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker)
  • 250 g torkade tranbär
  • 1 ask (100 g) Dr. Oetker röda cocktailbär
  • 1 ask (100 g) Dr. Oetker gröna cocktailbär
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse (maizena)
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Marängfrosting:
  • 2,5 dl socker
  • 0,8 dl vatten
  • 1,4 tsk pressad färsk citron
  • 2 st äggvitor
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Dekoration:
  • 2 msk honung
  • 1 st färdigt marsipanlock eller 250 g marsipan som kavlas ut
  • 100 g granatäppelkärnor
  • färsk rosmarin
  • Smörj och bröa en rund springform, ca 22 cm i diameter. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Rör ned äggen, ett i taget och tillsätt 5-6 varv med Vaniljetwister. Rör ned frukten. Blanda vetemjöl, maizena och bakpulver, rör om med en gaffel så allt blir blandat. Vänd ned det i smeten och rör om, smeten ska vara ganska tjock. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda kakan i 175 grader i ca 60 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt kakan kallna.

    Jämna till kakan med kniv om det behövs och pensla kakan runt om med honung. Värm honungen i mikro några sekunder om den inte är flytande. Kavla ut marsipan mellan plastfolie, eller använd färdigkavlad marsipan och täck tårtan helt.

    Frosting:

    Häll socker, vatten och citron i en kastrull och koka sakta upp tills sockret löst sig. Ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna lite. Vispa äggvitorna och vaniljsockret hårt tills konsistensen är tjock. Fortsätt att vispa medan du häller i sockerlagen lite åt gången, vispa konstant tills marängen har svalnat. Ställ marängen i kylskåpet minst en halvtimme. Bred frostingen över marsipanen med hjälp av en palett. Dekorera med rosmarin. Skeda granatäppelkärnor över kakan strax innan servering.

    Tips!

    Om kakan inte äts upp direkt kan den förvaras i en vecka i kylskåp i lufttät burk. Se då till att ta bort granatäpplen från kakan först.