Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Socker Kaka

Socker Kaka sockrig och med god Smak

helsingborgrecepten

Vote
(14)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vanilj socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 gram smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  1.  Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.

    Börja med att smälta smöret.

  2.  Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

  3.  Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.

  4.  Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.

  5.  Smält smöret, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.

    Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.