Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(41)

Sockerkaka med kanel och kardemumma

Sockerkakan min mor alltid bakade.

myskatt

Vote
(41)

Räcker till 1 st Passar en vanlig rund form med hål eller 24 cm rund form.

Räcker till...

1 st Passar en vanlig rund form med hål eller 24 cm rund form.

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 150 g Margarin eller smör
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  1. Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp, länge.

  2. Smält smöret och häll i kryddorna i det. Smörj och bröa under tiden formen.

  3. Blanda i mjöl och bakpulver i sockersmeten, häll i smöret.

  4. Häll upp smeten i formen.

    Grädda: 35-40 min i mittenav ugnen.
    Värme: 175°C