Sockerkaksmums med kokos
Det är en variant av kärleksmums fast utan choklad. Underbart gott!
Ingredienser
Så gör du
Botten:
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl varmt vatten
- 2 dl vetemjöl
Glasyr:
- 75 gram smör (margarin fungerar med, men smör blir bättre)
- 1 dl socker
- 1 st äggula
- 1 msk vaniljsocker
- kokos
Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Häll sedan i alla torra igredienser och vispa, om du använder elvisp vispa med låg fart. Annars kan kakan bli lite gummigaktig. Häll sist i vattnet, vispa och häll upp i en långpanna klädd i smörad bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Glasyr:
Smält smöret och blanda i sockret och låt det sen sjuda. Lägg i äggulan och sist vaniljsockret och rör om.
När kakan är klar, vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper så botten kommer uppåt. Bred ut glasyren som ett jämnt lager över hela kakan. Strö över kokos och skär sen upp i bitar. Förvaras i en sluten burk med smörpapper mellan varje lager så de inte kletar av sig på varandra.