Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Solgul Påskkaka

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 25-30 st

Räcker till...

ca 25-30 st

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Tillfälle Påsk
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk
Apelsinchokladkräm
  • 150 gram mörk choklad 70%
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk Dr. Oetker flytande glykos
  • 25 gram smör
  • 2 st apelsiner, rivet skal
Dekoration
  • Dr. Oetker Golden perlini
Apelsinchokladkräm
  1. Hacka chokladen. Koka upp grädde och glykos och häll det över chokladen. Rör till chokladen smält.

  2. Blanda i smör och rivet apelsinskal. Bred chokladenkrämen på kakan när den svalnat något.

  3. Dekorera med Golden Perlini. Skär sedan kakan i lagom stora fyrkantiga bitar.

Dekoration
  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret.

  4. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm.

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Prova med en sticka så att kakan är klar.

  6. Gör sedan apelsinchokladkrämen.