Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Somrig bärkaka
Recept på en bärkaka som du bakar snabbt. Ät gärna kakan ljummen tillsammans med en skopa citron- eller vaniljglass.
Räcker till 12 st portioner
Räcker till...
12 st portioner
Recepttyp
Mjuka kakor
Bärkaka
Tema
Snabbt och lätt
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 150 g rörsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 120 g vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning och dekoration
- 500 g blandade bär röda vinbär, hallon, blåbär
- 1 msk socker
- 50 g smör
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och rör till en slät smet.
Fördela hälften av bären i botten av smord och mjölad form (Ø 26 cm). Häll över kaksmeten och jämna till ytan. Toppa med resterande bär. Strö över sockret och klickar av smör.
Grädda i ugnen cirka 40 minuter.