Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(24)

Somrig bärkaka

Recept på en bärkaka som du bakar snabbt. Ät gärna kakan ljummen tillsammans med en skopa citron- eller vaniljglass.

Vote
(24)

Räcker till 12 st portioner

Räcker till...

12 st portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 150 g rörsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 120 g vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning och dekoration
  • 500 g blandade bär röda vinbär, hallon, blåbär
  • 1 msk socker
  • 50 g smör
  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och rör till en slät smet.

  3. Fördela hälften av bären i botten av smord och mjölad form (Ø 26 cm). Häll över kaksmeten och jämna till ytan. Toppa med resterande bär. Strö över sockret och klickar av smör.

  4. Grädda i ugnen cirka 40 minuter.