Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Spritsad långpannekaka

Förvandla långpannekakan till en färgsprakande festkaka. Använd olika spritstyllar för en effektfull dekoration.
Vote

Räcker till 15 pcs

Räcker till...

15 pcs

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • tsk Taylor & Colledge vanilla paste
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 1 fp Dr. Oetker Frystorkade hallon
  • 1 dl mjölk
Dekoration
  • 250 g smör
  • 2 fp Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
  • 3 msk mjölk
  • 1 fp Dr. Oetker gelfärger i rosa, lila, blå och gul
  • dekorationspärlor
  1. Klä en bakform (25x30cm) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret till kakan och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljpasta till ett ljust, mycket fluffigt skum. Vänd smöret lätt i skummet.
  4. Blanda bakpulveret med vetemjöl. Sila mjölblandningen i äggskummet, växelvis med mjölken.
  5. Tillsätt de frystorkade hallonen sist.
  6. Bred ut smeten bakformen och grädda i cirka 12 till 15 minuter. Låt basen svalna innan du dekorerar.
  7. Lägg rumstempererat smör och frostingpulvret i en skål. Vispa på låg effekt ett tag och fortsätt sedan med hög hastighet i 4 minuter.
  8. Tillsätt mjölk och vispa tills frostingen är jämn.
  9. Dela frostingen i fem delar. Lämna den ena delen ofärgad och färga de andra delarna med gelfärg.
  10. Överför frostingen i spritspåsar med olika tyllar och spritsa över hela kakan Avsluta med dekorativa strösselpärlor.